Presentació: M. Ciges Aparicio y la masonería: juzgado después de asesinado

  • Data:27-01-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Casa de la Cultura
  • Plaça Manuel Tolsa
  • Enguera
  Presentació: M. Ciges Aparicio y la masonería: juzgado después de asesinado

  Presentació de M. Ciges Aparicio y la masonería: juzgado después de asesinado, de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, un llibre de Virgilio Tortosa.

  L'acte tindrà lloc divendres que ve 27 de gener a la Casa de la Cultura d'Enguera (Plaça Manuel Tolsa), a les 19 hores.

  A l'acte intervindran Mª. Cruz Benavent Estrada (Advocada) i Juan Vicente Santos Cerveró (Subsecretari Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica).

  Acabada la guerra civil, el règim inventa una legislació repressiva especial, mitjançant la qual genera el marc legal oportú per a la persecució arbitrària, incoant expedients per Responsabilitats Polítiques i imputant delictes amb caràcter retroactiu, entre altres, per maçoneria. Una política discriminatòria envers els enemics en perseguir capritxosament a tot aquell considerat sospitós. Una manera d'inventar a un enemic contra el qual mantindre's en guàrdia i legitimar la farsa del règim a costa de flagrants aberracions jurídiques posades en marxa per tribunals militars i forces vives acòlites. Una autèntica faula jurídica de dimensions colossals, de la qual víctimes com el mateix escriptor valencià van ser doblement victimitzades de forma inmisericorde: primer assassinat amb la revolta militar, i després jutjat falsament per maçó. El llibre analitza la troballa d'expedient per maçó a M. Ciges Aparicio, incoat avançada la postguerra, i tracta de posar llum a tan esborronador desvari jurídic, indagant en la seua obra i en la seua vida qualsevol possible relació amb les lògies.