Presentació - Manuel Boix. La forja d'un pintor

  • Data:12-11-2021
  • Hora:19:00
  • Lloc:Museu de Belles Arts de Castelló
  • Av. dels Germans Bou, 28
  • Castelló
  Presentació - Manuel Boix. La forja d'un pintor

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació i l'Institut Valencià de Cultura presenten divendres 12 de novembre Manuel Boix. La forja d'un pintor de Martí Domínguez, al Museu de Belles Arts de Castelló. A l'acte participaran l'autor Martí Domínguez, Manuel Boix (pintor), Abel Guarinos (director de l'Institut Valencià de Cultura) i la vicepresidenta de la Diputació de València M. Josep Amigó

  Manuel Boix (l'Alcúdia, 1942) és un artista amb una singular, dilatada i coherent trajectòria artística, reconeguda internacionalment. La seua producció abraça el camp de la pintura, l'escultura, l'obra gràfica i la il·lustració. Vistes en conjunt, a més de testimoni d’un domini gairebé inabastable de tècniques i recursos compositius -on impera el detallisme i la precisió-, les seues creacions són un referent ineludible de la producció cultural contemporània del País Valencià.

  Amb aquest assaig biogràfic que obri la nova col·lecció Vides d’Art, el reconegut escriptor Martí Domínguez (Madrid, 1966) segueix l’estratègia discursiva de Marcel Proust. I hi evoca enels lectors unes “sensacions d’art”, a través de les quals assoleix magistralment –amb una prosa viva i franca- el repte de resseguir el coratjós periple existencial en què es forja un pintor. Això és, un revolucionari. Un rebel.

  Més informació del llibre