Presentació: Mentiras monumentales

  • Data:15-02-2024
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria Ramon Llull
  • Carrer Corona, 5
  • València
  Presentació: Mentiras monumentales

  El pròxim dijous 15 de febrer a les 19:00 hores es presentarà el llibre Mentiras monumentales. La guerra cultural sobre el pasado de Robert Bevan, de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació junt Barlin Libros, amb traducción de Daniel Esteban Sanzol.

  L'acte se celebrarà a la Llibreria Ramon Lull (Carrer Corona, 5, València), i intervindran Alberto Haller (editor), Vicent Flor (director de la Institució Alfons el Magnànim), i Mónica García (arquitecta i professora).

  L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.

  Robert Bevan és periodista, escriptor i consultor en patrimoni i reconstrucció. Exerceix de crític d'arquitectura per al London Evening Standard, escriu per a nombroses publicacions internacionals i és membre del Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics que assessora la UNESCO en matèria de patrimoni.

  A Mentiras monumentales. La guerra cultura sobre el pasado Bevan explora i revela les narratives que amenacen la nostra llibertat a l'hora de comprendre el món, i ofereix tota una sèrie de solucions per a combatre la manipulació a la qual com a societat i ciutadans estem exposats.

  Es tracta d’un assaig sobre la destrucció de monuments emblemàtics, que obri un camp d'estudi nou en el marc de les guerres i la cultura. A més, ha estat triat com un dels millors llibres sobre arquitectura i disseny de 2022 pel Financial Times i ha servit de base per a un documental homònim guardonat en diferents festivals dels Estats Units.