Presentació: Negacionisme de gènere

  • Data:01-03-2024
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria La Repartidora
  • C/ Reverend Rafael Tramoyeres 8
  • València
  Presentació: Negacionisme de gènere

  El pròxim divendres 01 de març a les 19:00 hores es presentarà el llibre Negacionisme de gènere. Auge, expansió i mites de l'antifeminisme de Alexis Lara Climent, de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  L'acte se celebrarà a la Llibreria La Repartidora (C/ Reverend Rafael Tramoyeres, 8 baix, València), i intervindran Alexis Lara (autor del llibre i sociòleg), Rocío Vidal (prologuista i divulgadora científica a La gata de Schrödinger), i Rosa Roig (politòloga i directora de la col·lecció Estudis de gènere i feminismes).

  L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.

  Esta obra escodrinya en els racons més térbols amagats darrere del teló de l’antifeminisme. Quan la covid-19 va col·lapsar les societats, el confinament domiciliari donà pas a tot un submon de negacionismes i conspiracions que qüestionaven allò que donàvem per garantit.

  Enmig del remolí, el negacionisme de gènere torna a emergir amb nous estils comunicatius que soscaven els fonaments de la igualtat entre homes i dones. Quan el moviment feminista semblava haver conquerit espais en l’agenda política i mediàtica, la reacció antifeminista ha irromput de nou amb força negant la construcció social del gènere.

  Amb un estil divulgatiu i una mirada crítica, l’obra analitza els meandres del negacionisme i exposa la realitat que resideix al cor del moviment antifeminista. A través d’aportacions de les ciències socials, l’autor ofereix una guia per a comprendre els orígens i les motivacions d’este moviment i proporciona eines a totes les persones que defensen una societat basada en la justícia i la igualtat per a desarmar els arguments negacionistes