Presentació - Notícia del País Valencià

  • Data:30-03-2022
  • Hora:19:30
  • Lloc:Biblioteca Municipal
  • Av. Alameda Jaume I, 56
  • Xàtiva
  Presentació - Notícia del País Valencià

  Presentació del llibre Notícia del País Valencià a la Biblioteca Municipal de Xàtiva, dimecres 30 de març a les 19:30 hores. A l'acte participaran: Emili Sala, Vicent Monfort, Nèstor Novell, Josep Sorribes, Vicent Flor i Àfrica Ramírez.

  Amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster i dels 60 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians, els autors han volgut fer una anàlisi rigorosa posant el País davant de l’espill en els seus diferents vessants econòmics, socials, culturals i polítics, i arriscant-se a formular línies de superació de dèficits i insuficiències.

  A partir de la lectura d’allò que els autors han llegit sobre el País i d’un exercici de contrast d’idees i reflexions, el text suposa un intent atrevit d’arreplegar la complexa xarxa de coneixements conformada per allò que artistes, intel·lectuals i científics, tots ells hereus del canvi de paradigma fusterià, han escrit amb la voluntat de bastir un país possible. La bibliografia que s’hi acompanya és una bona prova de l’esforç fet.

  El llibre té, en definitiva, la voluntat de posar al dia la qüestió nacional dels valencians a partir de la realitat social i econòmica del País: una clara aposta per bandejar les terceres vies i per la renúncia a la dignitat individual i col·lectiva que suposa l’assumpció del provincianisme subaltern que, dissortadament, caracteritza la societat i la mentalitat valenciana.