Presentació: Obra completa de Joan Fuster, «Llengua i literatura» I i II(4t i 5t volum)

  • Data:20-01-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Espai Joan Fuster
  • C/ Sant Josep, 8-10
  • Sueca
  Presentació: Obra completa de Joan Fuster, «Llengua i literatura» I i II(4t i 5t volum)

  El pròxim divendres 20 de gener a les 19 hores es presentarà el quart i quint volum de l’obra completa de Joan Fuster, que coeditem Edicions 62, Publicacions de la Universitat de València i la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. L’acte se celebrarà a l’Espai Joan Fuster (C/ Sant Josep, 8-10 Sueca)

  Intervindran a l’esdeveniment Teresa Ferrer, directora de Publicacions de la Universitat de València; Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim – CEIV; Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval per la Universitat València; i Jordi Cornudella, editor d’Edicions 62.

  El quart volum, Llengua i literatura, I: Dels orígens a la Renaixença, se centra en els clàssics medievals i de l’època de la Decadència, des de l’Edat Moderna fins a la Renaixença, passant pel Barroc. A més, el llibre comença amb un resum històric de la poesia en les nostres lletres que Fuster va publicar en 1956.

  Llengua i literatura, II: Època contemporània, el quint volum de l’Obra Completa, comença amb el Tractat de la Literatura Catalana Contemporània, un manual universitari que va sintetitzar i modernitzar la crítica literària l’any 1972, amb la mordacitat que caracteritzava a l’homenot de Sueca. A més, conté els pròlegs que Fuster escrigué per a les edicions de l’obra de Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu i Vicent Andrés Estellés, de més de cent pàgines cadascun.