Presentació - Pescar en la memòria. Sistemes de pesca tradicional a l’Albufera

  • Data:18-05-2022
  • Hora:19:00
  • Lloc:Comunitat de Pescadors del Palmar
  • Caudete, 14
  • El Palmar
  Presentació - Pescar en la memòria. Sistemes de pesca tradicional a l’Albufera

  El pròxim dimecres 18 de maig se celebrarà la presentació del llibre Pescar en la memòria. Sistemes de pesca tradicional en l'Albufera, de Beatriz Santamarina Campos i Aida Vizcaíno Estevan, al Palmar. A l'acte participarà una de les autores, Aida Vizcaíno, així com el director del Magnànim, Vicent Flor, i el president de la Comunitat de Pescadors del Palmar, José Caballer Torrent.

  L'acte tindrà lloc a la Comunitat de Pescadors del Palmar, ubicada a la plaça de la Sequiota, a partir de les 19 hores, i està organitzat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, l'Associació Valenciana d'Antropologia i la Comunitat de Pescadors del Palmar.

  Pescar en la memòria. Sistemes de pesca tradicional a l’Albufera s’endinsa en els sistemes de pesca del llac i tot el coneixement associat. Els redolins, la singularitat de la pesca al cel, l’ambulant i el seu catàleg d’arts, la riquesa topogràfica, les formes d’orientació, els atifells, les embarcacions i tants altres elements conformen el complex sistema pesquer de l’Albufera, resultat de la capacitat d’adaptació i dels coneixements sobre el medi acumulats durant segles.

  Més informació sobre el llibre