Presentació: Premis València Assaig 2023

  • Data:02-05-2024
  • Hora:19:30
  • Lloc:Fira del Llibre de València
  • Espai Caixa Popular (C/ Cavanilles, 1)
  • València
  Presentació: Premis València Assaig 2023

  Dins de la programació de la Fira del Llibre de València, us podem avançar que la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudisi d'Investigació presentarà els Premis València Assaig 2023.

  La presentació es celebrarà el pròxim dijous 02 de maig a les 19:30 hores a la Fira del Llibre de València – Jardins de Vivers, Espai Caixa Popular (C/ Cavanilles, 1), i comptarà amb la participació de Teresa Ciges, autora de Dels faristols als podcasts, i Raúl Rodríguez, autor de Desinformació i poder. Modera: Violeta Tena, periodista.

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Dels faristols als podcasts

  Dels faristols als pòdcasts aborda, des d'una perspectiva externa, l'evolució d'aquests nous formats, però també ofereix una visió interna amb entrevistes a diversos polítics que han optat per fer programes d'infoentreteniment a través de You Tube. Tot plegat, per a oferir una radiografía completa de les estratègies que s'estan duent a terme des de la política per a arribar a les noves generacions.

  Desinformació i poder

  Aquest llibre gira entorn de la relació entre desinformació i poder. Qui disposa d'una informació manté un poder sobre aquells que la ignoren; però quan la informació sembla accessible amb un sol clic, quan tot esdevé objecte de filtracions i compartir és la consigna, llavors el poder ja no recolza sobre la informació privilegiada: passa a exercir-se des del soroll confusionari, en un brou espés on els relats es disputen una atenció limitada i la veritat no és un horitzó estable per a confrontar-los, sinó un valor que cotitza en un mercat i que es privatitza, viralitza i monetitza, sense a penes relació amb els fets.