Presentació: Prensa desencadenada

  • Data:27-06-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • CL / Corona, 36
  • València
  Presentació: Prensa desencadenada

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Prensa desencadenada. Del tardofranquismo valenciano a la libertad vigilada (1975-1980) de Jesús Sanz Díaz.

  La presentació se celebrarà el pròxim dimarts 27 de juny a les 19:00 hores, en el Centre Cultural La Beneficència, i comptarà amb la participació de Jesús Sanz (autor del llibre), Juan José Perez Benlloch (periodista), Emili Piera (director de col·lecció) i Vicent Soler (economista).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Prensa desencadenada presenta una selecció de notícies, cròniques i reportatges de Jesús Sanz Díaz, radiats o publicats entre els anys 1975 i 1980, textos de rellevància tant pel contingut com per la forma en què es van difondre i que hui han aconseguit l'estatus de document de la Història..

  Els textos (crònica o notícia, i reportatge, molts d'ells signats amb pseudònim), referents a moviments socials (obrer, llaurador, ciutadà, de professionals…), política, economia, cultura, medi ambient i societat en general, s'han agrupat en tres períodes; 1975, fins a la mort del Dictador, Novembre de 1975 a Juny de 1977 i Juny de 1977 a 1980.

  La procedència dels textos és variada ja que van ser emesos o impresos en Radio España Independiente, popularment coneguda com La Pirenaica, Mundo Obrero, Arreu, La Jaula, Cal Dir i Valencia Semanal.

  En definitiva, Prensa desencadenada. Del tardofranquismo valenciano a la libertad vigilada (1975-1980) constitueix un testimoniatge de primera mà de les lluites socials, polítiques i culturals que van jalonar els anys de la transició a la democràcia allunyat de convencionalismes i de transaccions amb l'oblit.