Presentació: Proejant el temps

  • Data:26-04-2023
  • Hora:19:30
  • Lloc:Castell d'Alaquàs - Sala Xemeneia
  • C/ Pare Guillem, 2
  • Alaquàs
  Presentació: Proejant el temps

  El pròxim dimecres 26 d’abril, a les 19:30 hores, es presentarà el llibre Proejant el temps de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

  L’acte se celebrarà al Castell d’Alaquàs – Sala Xemeneia (C/ Pare Guillem, 2 Alaquàs). 

  Intervindran a l’esdeveniment Rafael Roca (autor del llibre); Antoni Saura (alcalde d’Alaquàs); Xavier Serra (director de col·lecció), Isabel Olmos (subdirectora de Levante - EMV) i Jaime Millás (autor del pròleg).

  L’1 d’abril del 2019 Rafael Roca puja a un avió a l’aeroport de Manises per anar a fer unes classes d’història de la literatura catalana a uns estudiants de doctorat de la Università degli Studi di Verona. Així comença aquest dietari, que combina l’agilitat dels fragments narratius amb la claredat de les reflexions; i en què les observacions fetes durant l’estada al nord d’Itàlia deixaran pas a les notes sobre temes molt sovint relacionats amb la situació política que travessa Europa. Però també amb la Renaixença al País Valencià o amb la història del Castell-Palau d’Alaquàs, que són les obsessions que han guiat molts dels treballs erudits de l’autor.

  Rafael Roca (Alaquàs, 1971) és professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. Els seus treballs com a historiador de la literatura s’han centrat sobretot en l’estudi dels escriptors valencians del segle XIX. Ha publicat llibres com ara Teodor Llorente, líder de la Renaixença valenciana (Premi Ferran Soldevila de Biografies i Investigacions Històriques, 2006) i El valencianisme de la Renaixença (Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta 2010). Ha tingut cura, a més, de les edicions de les Poesies valencianes de Constantí Llombart i de l’Obra valenciana completa de Teodor Llorente.