Presentació: Progresistas, demócratas y valencianistas

  • Data:23-10-2023
  • Hora:18:30
  • Lloc:Seu de STEPV-Intersindical Valenciana
  • Carrer Juan de Mena, 18
  • València
  Presentació: Progresistas, demócratas y valencianistas

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Progresistas, demócratas y valencianistas de José María Gago González.

  Presentació a càrrec d’Enric Estrela, subdirector Institució Alfons El Magnànim.

  La presentació se celebrarà el pròxim dilluns 23 d’octubre a les 18:30 hores, en la Seu de STEPV-Intersindical Valenciana (Carrer Juan de Mena, 18 València), i comptarà amb la participació del autor José María Gago González.

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  El llibre és un treball de caràcter històric que es fonamenta en la investigació bibliogràfica sobre alguns dels llibreters i les llibreteres i els editors del País Valencià, que exercir-vos la seua activitat durant els anys seixanta, setanta i huitanta del passat segle; presos com a arquetips de les seues respectives professions, a fi d'establir a través d'ells models d'actuació i rols d'influència en relació a aqueixos objectes prodigiosos que han sigut i són els llibres, i com van influir, a través de la seua activitat, personal i culturalment en els lectors; i per extensió en la societat de la segona meitat del segle XX, que se situava en el territori valencià. En la immensa majoria dels casos estudiats i presentats en el llibre el que predomina en tots ells i elles és el caràcter progressista, prodemocràtic i valencianista d'aquests. Independentment que tingueren o no militància política activa. L'estudi compta, també, amb una aportació no gaire nombrosa, però si capital, d'entrevistes que l'autor va realitzar en el seu moment a alguns dels protagonistes del període referenciat. Així mateix, la contribució hemerogràfica completa les fonts que les que s'ha basat aquest treball.