Presentació: Rituals

  • Data:16-12-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:El Bar del CAT
  • Travessia de Sant Antoni, 6-8
  • Barcelona
  Presentació: Rituals

  El pròxim dissabte 16 de desembre a les 19:00 hores es presentarà el número 2 de la revista de cultura festiva «Rituals» de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

  L'acte se celebrará en El Bar del CAT, i Comptarà amb la participació dels 3 codirectors: 

  Gil-Manuel Hernàndez, José Martínez Tormo i Josep Luís Marín i Garcia.

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Després es realitzarà un concert de Noèlia Llorens "Titana" a les 20.30 hores, CAT Tradicionàrius - Aiditori Jordi Fàbregas, 10 €, 6 € preu especial entitats associades.

  La revista naix amb motiu d'analitzar amb perspectiva el que ha suposat la festa per als valencians, el seu moment actual i com evolucionarà. Rituals,una revista anual per a analitzar i celebrar la cultura festiva valenciana, des de tres eixos clau: l'associacionisme festiu autogestionat, la investigació política i la gestió i política cultural festiva.

  Entenem la cultura festiva com el fenomen festiu arrelat en una cultura concreta i ens interessa conéixer com es desenvolupa en totes les seues variants i les seues aplicacions en la vida social de la comunitat que la celebra, especialment a través de les experiències de les persones i els professionals que hi participen. En aquest sentit, qualsevol aproximació a l’estudi i la difusió de la cultura festiva ha de fer-se des d’una triple perspectiva: l’associacionisme, la investigació i la gestió. Aquesta triple perspectiva és la línia editorial d’aquesta publicació periòdica, que pretén oferir reflexions i estudis sobre la cultura festiva partint del nostre entorn més pròxim i oberts a altres àmbits i territoris.