Presentació: Rituals

  • Data:03-10-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • Carrer Corona, 36
  • València
  Presentació: Rituals

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació presentarà el número 2 de la revista de cultura festiva «Rituals», una publicació que pretén acostar al gran públic la cultura festiva des de tots els vessants possibles. L'acte se celebrarà dimarts que ve 3 d'octubre a les 19.00 hores al Centre Cultural La Beneficència de València, amb l’actuació de La Jove Muixeranga.

  Comptarà amb la participació de Gil-Manuel Hernàndez, codirector de Rituals, Enric Estrela, subdirector del Magnànim, Oreto Trescolí, autora d’article i, Mar Hernández, il·lustradora.

  La revista naix amb motiu d'analitzar amb perspectiva el que ha suposat la festa per als valencians, el seu moment actual i com evolucionarà. Rituals,una revista anual per a analitzar i celebrar la cultura festiva valenciana, des de tres eixos clau: l'associacionisme festiu autogestionat, la investigació política i la gestió i política cultural festiva.

  Entenem la cultura festiva com el fenomen festiu arrelat en una cultura concreta i ens interessa conéixer com es desenvolupa en totes les seues variants i les seues aplicacions en la vida social de la comunitat que la celebra, especialment a través de les experiències de les persones i els professionals que hi participen. En aquest sentit, qualsevol aproximació a l’estudi i la difusió de la cultura festiva ha de fer-se des d’una triple perspectiva: l’associacionisme, la investigació i la gestió. Aquesta triple perspectiva és la línia editorial d’aquesta publicació periòdica, que pretén oferir reflexions i estudis sobre la cultura festiva partint del nostre entorn més pròxim i oberts a altres àmbits i territoris.