Presentació: Salvador Fernández Calabuig, entre l'empresa i el compromís social.

  • Data:25-06-2024
  • Hora:19:30
  • Lloc:Sala Cívica Antic Mercat
  • C/ Cervantes, 1
  • Torrent
  Presentació: Salvador Fernández Calabuig, entre l'empresa i el compromís social.

  Es presentarà el llibre Salvador Fernández Calabuig, entre l'empresa i el compromís social. Una conversa amb Magda Lázaro Mascarós de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  La presentació se celebrarà el pròxim dimarts 25 de juny a les 19:30 hores, en la Sala Cívica Antic Mercat (C/ Cervantes, 1 Torrent).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Del treball de les entrevistes, la seua compilació i transcripció s’ha encarregat Magda Lázaro Mascarós, periodista d'àmplia experiència en mitjans públics i especialitzada en el tractament de qüestions econòmiques, que ha produït un volum molt ric en dades i opinions, però de lectura amena per a un públic ampli.

  És un llibre construït sobre una sèrie articulada d'entrevistes amb el personatge. Això atorga a l’obra un valor informatiu en part superior al d'unes memòries, doncs sol superar els simples records personals, de vegades acríticament considerats pel protagonista en qüestió.

  Salvador Fernández Calabuig (Torrent, 1943) cursà estudis a l’Escola Universitària de Comerç i es diplomà en Direcció d’Empreses a l’Escola d’Alts Executius de València. Des de jove s’incorporà a l’empresa familiar de fabricació de xocolate. Als vint-i-un anys fundà una empresa metal·lúrgica i inicià una intensa activitat empresarial que l’ha dut a ocupar càrrecs directius en nombroses institucions, com ara la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana, AVE, Confederació Nacional del Metall, el Fòrum Comarcal d’Empresaris de l’Horta Sud, o la Caixa Rural de Torrent. Ha presidit la Caixa d’Estalvis de València i el Club de Gerents de Torrent, i ha sigut vicepresident de la Caixa d’Estalvis de Torrent,la Cambra de Comerç de València, la CEV, la CIERVAL i el Comité Executiu de la Fira Mostrari Internacional de València. Formà part del consell assessor de l’IMPIVA, del Consell Social de la Universitat Politècnica de València, del Consell Interuniversitari, de la Fundació per a l’Ètica dels Negocis i les Organitzacions (ETNOR) i del patronat de la Fundación Instituto Pro-Desarrollo de Torrent.

  Va promoure la restauració del Mas del Jutge, un entranyable monument torrentí del segle XVIII, i ha impulsat altres obres de caràcter social a la seua ciutat raó per la qual, en 2014, l’Ajuntament de Torrent li atorgà el Premi Carta de Poblament.