Presentació - Spaccanapoli

  • Data:11-11-2021
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • Corona, 36
  • València
  Presentació - Spaccanapoli

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i de Investigació presenta el llibre Spaccanapoli, de Salvador Vendrell, dijous 11 de novembre a les 19 h, al Centre Cultural La Beneficència. En l'acte participaran l'autor, Salvador Vendrell, Manuel Anaya (professor), Xavier Serra, director de la col·lecció i Enric Estrela (subdirector del Magnànim).

  A partir d’un viatge a Nàpols i mantenint-se dins de la línia clàssica de la literatura de viatges, en què s’enllacen les descripcions, les notícies erudites i les experiències i les reflexions morals o immorals de l’autor, Spaccanapoli té el gran encert narratiu d’estar construïda sobre el contrast de dues veus difícilment classificables, que combinen cultura i bon humor.

  Salvador Vendrell (Fortaleny 1958), escriptor, columnista i professor durant molts anys de llengua i literatura catalana a l’Institut Joan Fuster de Sueca, ha publicat, entre d’altres llibres, dos reculls d’articles amb els títols Columnes de paper (2011) i Els dimonis que dicten (2016) i la biografia Joan Baldoví. En clau valenciana (2017). En narrativa, ha guanyat el Premi Ciutat de Sagunt, amb la novel·la Quan truquen de matinada (2014), i el Premi Benvolgut Oliver de narrativa juvenil, amb Torna amb mi (2021). Ha portat a terme una extensa obra com a traductor i autor de materials didàctics i ha adaptat per als joves lectors obres clàssiques, com ara el Curial i Güelfa o l’Espill.