Presentació - Teatre Complet I

  • Data:10-12-2020
  • Hora:19:00
  • Lloc:Paranimf del Centre Cultural La Nau
  • C/ de la Universitat, 2
  • València
  Presentació - Teatre Complet I

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació presenta el dijous 10 de desembre al Paranimf del Centre Cultural La Nau (C/ de la Universitat, 2, València) l'obra Manuel Molins Teatre complet 1. L'acte tindrà lloc a les 19 hores i participaran l'autor, Manuel Molins, M. Josep Amigó (vicepresidenta de la Diputació de València), Antonio Ariño (vicerector de Cultura de la Universitat de València i director de l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura del Magnànim) i Francesc Huguet (crític i historiador del teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona). Comptarà amb una lectura dramatitzada a càrrec dels actors Rosana Pastor, Resu Belmonte, Paula Albert, Cristina Sanmartí, Helena de Luis Sapiña, J. Manuel Cassany i Junior Severo. L'entrada serà gratuïta amb reserva prèvia en el siguiente enlace.

  El llibre és el primer volum de la recopilació de tota l'obra teatral de Manuel Molins com a referent imprescindible en el panorama teatral valencià contemporani. Molins fou un dels creadors i l'ànima del Grup 49, que pretengué convertir-se en un centre de producció independent i d'aquesta manera actuar com un germen d'animació sociocultural a la comarca de l'Horta Nord.

  En aquest volum figuren sis obres del «Cicle de l’altra memòria» i deu agrupades sota l’epígraf «Europa, política, art». El professor Francesc Foguet analitza magistralment el conjunt de l’obra de Molins en la presentació que serveix de guia per a comprendre la trajectòria de l’autor, mentre que la traductora eslovena Simona Škrabec se centra en l’estudi de la Trilogia d’exilis. I el mateix Molins tanca els preliminars amb una divertida carta adreçada a Shakespeare que li serveix de pretext per a introduir la seua pròpia obra.

  Manuel Molins Casaña (Alfara del Patriarca, 1946) és un dramaturg i director escènic valencià. Llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat de València, va començar els seus estudis de teatre en la Escola de Madrid i en l'Institut del Teatre de Barcelona.