Presentació: Un planeta creatiu

  • Data:17-03-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Museu Soler Blasco
  • Plaça dels Germans Segarra, 1
  • Xàbia
  Presentació: Un planeta creatiu

  El pròxim divendres 17 de març a les 19:00 hores es presentarà el llibre Un planeta creatiu. Com va començar la vida a la Terra i com la fabricarem en el laboratori de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  L’acte tindrà lloc en el Museu Soler Blasco de Xàbia (Plaça dels Germans Segarra, 1).

  L’acte comptarà amb la participació de l'autor Juli Peretó, organitzat per Associació Meridià Zero, i patrocinat per el Ajuntament de Xàbia.

  La Terra ha estat habitada durant la major part de la seua existència planetària. El començament de la vida continua sent un enigma científic en els seus detalls, però tenim una diversitat de dades que ens permeten recrear com foren els primers passos des de la química inanimada a les primeres comunitats de cèl·lules primitives. La biologia sintètica contemporània persegueix demostrar el potencial de la química per a transformar-se en vida.

  Aquest text exposa les principals explicacions científiques sobre l’emergència natural i la fabricació artificial de la vida, així com el desplegament de la complexitat biològica al llarg de quasi quatre mil milions d’anys. L’autor presenta, no sols les idees actuals i els seus antecedents històrics i filosòfics, sinó que ens aporta anècdotes i vivències de més de trenta anys d’estudi d’una qüestió científica tan fonamental com la de l’origen de la vida terrestre.