Presentació: Un planeta creatiu

  • Data:03-05-2023
  • Hora:19:15
  • Lloc:Fira del Llibre de València – Sala Museu 2, Jardins de Vivers
  • C/ Cavanilles, 1
  • València
  Presentació: Un planeta creatiu

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudisi d'Investigació presentarà el llibre Un planeta creatiu. Com va començar la vida a la Terra i com la fabricarem en el laboratori de Juli Peretó, que se realitzarà dins de la programació de la Fira del Llibre de València.

  La presentació es celebrarà el pròxim dimecres 3 de maig a les 19.15 hores a la Fira del Llibre de València – Sala Museu 2, Jardins de Vivers (C/ Cavanilles, 1), i comptarà amb la participació de Juli Peretó (autor del llibre) i Emili Piera (periodista).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  La Terra ha estat habitada durant la major part de la seua existència planetària. El començament de la vida continua sent un enigma científic en els seus detalls, però tenim una diversitat de dades que ens permeten recrear com foren els primers passos des de la química inanimada a les primeres comunitats de cèl·lules primitives. La biologia sintètica contemporània persegueix demostrar el potencial de la química per a transformar-se en vida.

  Aquest text exposa les principals explicacions científiques sobre l’emergència natural i la fabricació artificial de la vida, així com el desplegament de la complexitat biològica al llarg de quasi quatre mil milions d’anys. L’autor presenta, no sols les idees actuals i els seus antecedents històrics i filosòfics, sinó que ens aporta anècdotes i vivències de més de trenta anys d’estudi d’una qüestió científica tan fonamental com la de l’origen de la vida terrestre.