Presentació: Veles i vents. El mòn de la mar en Ausiàs March.

  • Data:02-03-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Palau Ducal de Gandia
  • Carrer del Duc Alfons el Vell, 1
  • Gandia
  Presentació: Veles i vents. El mòn de la mar en Ausiàs March.

  Presentació del llibre Veles i vents. El mòn de la mar en Ausiàs March de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudisi de Investigació i Drasssana .

  L'acte se celebrarà el pròxim  dijous 02 de març, a les 19 hores en el Palau Ducal de Gandia (Carrer del Duc Alfons el Vell, 1 Gandia).

  A l'acte intervindran els autors, Robert Archer i Tono Fornes, Maria Josep Amigó (Vicepresidenta de la Diputació de València) i Vicent Baydal (editor de Llibres de la Drassana).

  Organitza Museu Arqueològic de Gandia.

  El gran protagonista del present llibre és la mar, la mar mediterrània del segle XV, en què va viure, escriure i navegar el gran poeta valencià Ausiàs March (1400-1459). El filòleg Robert Archer i el mariner Tono Fornes han unit els seus coneixements i esforços per a analitzar minuciosament la relació entre March i la mar, amb uns resultats que no deixaran indiferent a ningú. Prenent com a punt de partida el més celebrat dels seus poemes, “Veles e vents”, expliquen com era aquell món dels vaixells i les rutes mediterrànies i com devia ser l’experiència marítima que March va adquirir en participar en dos de les expedicions del seu rei, Alfons el Magnànim. S’aplica a la Mediterrània medieval cantada per March el filtre dels coneixements marítims i nàutics, tant d’aquells segles com de l’actualitat. I el resultat ens du a un terreny diferent i nou que permet aventurar una hipòtesi de lectura del famós poema basada en la realitat marinera i les dades biogràfiques del jove March.

  Robert Archer (Londres, 1948) és catedràtic Cervantes emèrit del King’s College London i professor honorari de la Universitat de València. És autor de nombrosos treballs sobre March i de dos importants edicions de la seua obra completa.

  Tono Fornes (Tetuan, 1955) és biòleg i catedràtic jubilat de Ciències Naturals en Secundària. Autor de diversos poemaris i d’una novel·la juvenil, és un experimentat mariner i coautor de De mar estant. Una singladura per les costes valencianes (2007).