Presentació - Viaje al centro de un agujero negro

  • Data:23-11-2021
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • Corona, 36
  • València
  Presentació - Viaje al centro de un agujero negro

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i de Investigació presenta el llibre Viaje al centro de un agujero negro, d'Iván Martí Vidal, dimarts 23 de novembre a les 19 h, al Centre Cultural La Beneficència. En l'acte participaran l'autor, Iván Martí Vidal i Vicent Martínez, director de la nova col·lecció del Magnànim, Urània.

  Viaje al Centro de un Agujero Negro ens porta des dels principis bàsics de la Teoria de la Relativitat fins a les gargamelles de la bèstia, on la llum pot quedar atrapada i l'espai penetrar en els dominis del temps. També ens parla dels reptes tecnològics que hem superat per a obtindre aquesta fascinant imatge, així com de l'experiència personal de l'autor, membre actiu de l’EHT, en aquesta odissea cap als confins de l'Univers.

  Iván Martí Vidal és un radioastrònom expert en explosions de supernova i forats negres supermassius. Alguns dels seus treballs han sigut clau en projectes d'alt impacte, com l’Event Horizon Telescope. Es va doctorar en Astrofísica per la Universitat de València i ha sigut becari de la Fundació Alexander von Humboldt en l'Institut Max-Planck de Radioastronomia (Alemanya), investigador en l'Observatori Espacial d’Onsala (Suècia) i astrònom de l'Estat en l'Institut Geogràfic Nacional. Actualment, és investigador distingit a la Universitat de València, dins del programa d'excel·lència CIDEGENT de la Generalitat Valenciana.