Recital de poesia: Poemari Primera Soledad

  • Data:26-04-2024
  • Hora:20:00
  • Lloc:Fira del Llibre de València
  • Espai Obert (C/ Cavanilles, 1)
  • València
  Recital de poesia: Poemari Primera Soledad

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudisi d'investigació, dins de la programació de la Fira del llibre de València, realitzarà un recital de poesia: Poemari Primera Soledad de Vicent Andrés Estellés.

  L'acte es celebrarà divendres que ve 26 d'abril a les 20.00 hores en la Fira del Llibre de València – Jardins de Vivers, Espai Obert (C/ Cavanilles, 1), a càrrec de Neus Berenguer i Valentina Campajola.

  Primera soledad

  Vicent Andrés Estellés publicà el 22 de desembre de 1988 Primera Soledad, en Edicions Alfons el Magnànim, el seu únic llibre de poesia editat en castellà. Aquesta obra havia estat escrita entre els mesos de març i de maig de l'any 1956, i havia romàs inèdita fins que fou publicada trenta-dos anys després, amb una clara separació entre la cronologia de la seua escriptura y la seua edició. L'elaboració del poemari havia estat motivada i condicionada per la mort de la seua primera filla, Isabel Andrés Lorente, ocorreguda la matinada del primer dia de març de 1956, als tres mesos d'haver nascut. Sense cap dubte, aquests aspectes singulartizen l'obra dins de la llarga i extensa trajectòria del poeta nascut a Burjassot el 4 de setembre de 1924, i mort a la ciutat de València el 27 de març de 1993.

  L'estudi introductori amb què s'acompanya aquesta segona edició del poemari, primer, aprofundeix en la producció inicial en castellà del autor al llarg dels anys quaranta; després, revisa l'escriptura en llengua catalana dels anys cinquanta anterior i simultània a 1956; i, finalment, analitza l'obra reeditada ara.