"Ribera i jo. Un diari" vida i vivències dels dos pintors xativins

  • Data:19-12-2019
  • Hora:19:30
  • Lloc:Centre d'Art l'Estació
  • Carrer Calderón, 4
  • Dénia
  "Ribera i jo. Un diari" vida i vivències dels dos pintors xativins

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'investigació presentarà el dijous, 19 de desembre, el llibre Ribera i jo. Un diari d'Artur Heras. L'acte serà a Dénia, a les 19:30 hores al Centre d'Art l'Estació (Carrer Calderón, 4). A la presentació participaran junt amb l'autor, Roser Cabrera, investigadora i escriptora i Anacleto Ferrer, professor d'estètica de la Universitat de València. L'entrada serà lliure i gratuïta fins completar l'aforament de la sala.


  Un dels pintors més importants del Barroc

  Josep Ribera (1591-1652) està considerat una de les figures amb més rellevància de l'época Barroca. De la seua infància i formació és poc el que se sap: només que va néixer en la població de Xàtiva, pròxima a València. El mateix lloc, precisament, on va obrir els ulls al món per primera vegada el pintor i autor de l'obra Artur Heras, qui confessa que podria escriure la història de cada nom i de cada casa de la seua petita ciutat.


  A tots dos artistes els separen més de 300 anys, per la qual cosa no van veure passar els mateixos núvols; no obstant això, romanen units per un fil molt poderós: aquesta línia, llarga o curta, que traça la mà valent-se de qualsevol instrument senzill i que sempre ens sorprèn quan es converteix en dibuix.


  Heras ha decidit passar una temporada al costat del seu paisà Ribera. Junts han recorregut silenciosos museus, s'han perdut per carrers bulliciosos i han acabat asseguts en el cim d'un volcà. Després de conversar sobre això i allò, s'han anar a mirar la mar. L'obra d'Heras parla de totes aquestes coses i recull algunes de les impressions d'aquest viatge.