Setmana del Llibre en Català: Contem i comptem

  • Data:18-09-2022
  • Hora:11:00
  • Lloc:Moll de la Fusta
  • Barcelona
  Setmana del Llibre en Català: Contem i comptem

  Dins de la jornada “Contem i comptem”, dedicada a les editorials valencianes, es presentaran diverses novetats i coedicions del Magnànim. Els actes començaran a les 11.00 h amb una lectura dramatitzada de poemes de Joan Fuster, de qui el Magnànim ha editat la poesia completa amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ismael Sempere serà l’encarregat d’interpretar els seus poemes, i Mireia Vives i Borja Penalba posaran l’acompanyament musical.

  A les 11.20 h, en un bloc de presentacions dedicat a noves publicacions al voltant de la figura de Fuster, es presentarà De viva veu, coedició del Magnànim i Editorial Afers. El llibre arreplega l’oralitat de Fuster a través de moltes de les entrevistes que va concedir i que podem trobar a les hemeroteques.

  Tot seguit, a les 11.53 h, i dins del bloc dedicat a les últimes publicacions valencianes de novel·la gràfica, es presentarà Un os al Marroc, de Lluc Silvestre i Mr. Ed, obra guanyadora als Premis València de l’any 2021.

  Per últim, a les 13.11 h es presentarà Notícia del País Valencià de Nèstor Novell i Josep Sorribes, una actualització d’algunes de les anàlisis que Joan Fuster va fer a Nosaltres els valencians fa 60 anys que el Magnànim coedita amb Balandra Edicions i la Càtedra d’Economia Valenciana.

  ___

  La Setmana del Llibre en Català és un esdeveniment organitzat per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi d’Editors de Catalunya, l’Associació d’Editors de Revistes i Digitals, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull; i compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Cultura i Esport del Govern d’Espanya. La jornada “Contem i Comptem” està organitzada per l’Associació d’Editorials del País Valencià, amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.