Signatura del llibre: Indignas hijas de su Patria

  • Data:02-05-2024
  • Hora:17:00
  • Lloc:Fira del Llibre
  • Caseta 108
  • València
  Signatura del llibre: Indignas hijas de su Patria

  Dins del programa d’activitats de la Fira del Llibre de València, que se celebrarà del 25 d’abril al 5 de maig, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza l'acte de la signatura del llibre Indignas hijas de su Patria. Crónicas del Patronato de Protección a la Mujer en el País Valencià de Marta García Carbonell i María Palau Galdón.

  La signatura del llibre es celebrarà el pròxim dijous 02 de maig a partir de les 17:00 hores a la Fira del Llibre de València, Jardins de Vivers (Caseta 108), i comptarà amb la participació de les autores Marta García Carbonell i María Palau Galdón.

  Aquesta és la història d'una de les institucions més antigues del franquisme, que va exercir un ferri control sobre les idees, les actituds, els comportaments i, sobretot, els cossos de milers de dones i xiquetes que es van atrevir a qüestionar les rígides normes de moralitat que els van ser imposades. També, la d'un organisme desconegut que va aconseguir sobreviure a la mort del dictador i va allargar l'agonia de moltes joves fins a ben entrada la democràcia.

  María Palau Galdón i Marta García Carbonell són graduades en periodisme per la Universitat de València i van cursar màsters especialitzats en drets humans i estudis de gènere. Han col·laborat en mitjans com La Vanguardia, elDiario.es o El Salto, així com amb organitzacions memorialistes com Acció Ciutadana contra la Impunitat del Franquisme (Plataforma de Suport a la Querella Argentina - País Valencià).