Signatura del llibre: La immigració estrangera al País Valencià

  • Data:06-05-2023
  • Hora:11:00
  • Lloc:Fira del Llibre
  • Jardins de Vivers (Casetes 85 - 86)
  • València
  Signatura del llibre: La immigració estrangera al País Valencià

  Dins del programa d’activitats de la Fira del Llibre de València, que se celebrarà del 27 d’abril al 7 de maig, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza l'acte de la signatura del llibre La immigració estrangera al País Valencià. Espills per a una societat diversa i canviant de Albert Moncusí Ferré.

  La signatura del llibre es celebrarà el pròxim dissabte 06 de maig a partir de les 11:00 hores a la Fira del Llibre de València, Jardins de Vivers (Casetes 85 - 86), i comptarà amb la participació del autor Albert Moncusí Ferré.

  Aquest llibre convida a aproximar-se a les migracions a través d’un seguit d’aspectes que permeten entendre algunes de les transformacions més importants de la societat valenciana. El perfil sociodemogràfic de la població immigrada i la seua evolució i l’aportació que representa a la societat valenciana; les polítiques de regulació de fluxos, de cooperació i de ciutadania; el treball, les condicions de vida, la salut i les desigualtats; la participació associativa i les relacions socials i la convivència; les creences, els valors i les pràctiques culturals i religioses, són aspectes que es tracten als diversos capítols del llibre. És una invitació a explorar com, a través de la immigració estrangera i a la manera com un calidoscopi ofereix imatges a través de diferents espills, la societat valenciana ha anat esdevenint plural i ha afrontat el repte de donar respostes i de fer adaptacions en el camí de construir una societat a la vegada diversa i cohesionada. Una invitació elaborada a partir de dades que ofereixen diversos organismes i d’estudis i lectures a partir de les quals, la lectora i el lector podrà aprofundir en els diversos aspectes que introdueix l’autor.