Signatura del llibre: Progresistas, demócratas y valencianistas

  • Data:27-04-2024
  • Hora:12:00
  • Lloc:Fira del Llibre
  • Caseta 108
  • València
  Signatura del llibre: Progresistas, demócratas y valencianistas

  Dins del programa d’activitats de la Fira del Llibre de València, que se celebrarà del 25 d’abril al 5 de maig, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza l'acte de la signatura del llibre Progresistas, demócratas y valencianistas. Editores y libreros en el País Valencià, 1962-1989 de José María Gago González.

  La signatura del llibre es celebrarà el pròxim dissabte 27 d’abril a partir de les 12:00 hores a la Fira del Llibre de València, Jardins de Vivers (Caseta 108), i comptarà amb la participació del auto José María Gago González.

  Aquest llibre intenta conéixer i comprendre el paper, de manera conjunta i individual, que van jugar els editors i llibreters, i per tant també de les seues llibreries i editorials, al País Valencià, en un període molt concret i relativament recent de la nostra història cultural col·lectiva com és el que s'estén entre 1962 i 1989. Dos dels col·lectius més destacats de l'apassionant món del llibre en el context del que es coneix com el tardofranquisme i la transició, tant d'Espanya com, per descomptat, del territori “valencià”.

  Aquesta investigació sobre editors i llibreters valencians forma part d'un projecte més ampli com és el de l'estudi i influència de llibreters i editors, homes i dones, en els territoris amb llengua pròpia diferent del castellà (Països de llengua i cultura catalana: Catalunya, País Valencià, Illes Balears; Galiza i Euskadi).

  José María Gago González (León 1953) és llicenciat en Geografia i Història per la Universidad Autónoma de Madrid (1977). Doctor en Filosofia i Lletres per la UAM (2004). Professor de Geografia i Història en IES “Calderón de la Barca” de Madrid (1978-2013). Catedràtic d’Ensenyament Secundari (1995). Professor Associat al Departament d’Història Contemporània de la Facultat de Geografia i Història de la UAM (2008-2012). President de l’Asociación Cultural Seminario de Fuentes Orales “MarÍa Carmen García-Nieto” de la Universidad Complutense de Madrid (2004-2009).