Signatura del llibre: Solidaritat en temps de guerra

  • Data:28-04-2024
  • Hora:12:00
  • Lloc:Fira del Llibre
  • Caseta 108
  • València
  Signatura del llibre: Solidaritat en temps de guerra

  Dins del programa d’activitats de la Fira del Llibre de València, que se celebrarà del 25 d’abril al 5 de maig, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza l'acte de la signatura del llibre Solidaritat en temps de guerra. Hospital Militar Internacional. Ontinyent 1937-1939 de Joan J. Torró Martínez.

  La signatura del llibre es celebrarà el pròxim diumenge 28 d’abril a partir de les 12:00 hores a la Fira del Llibre de València, Jardins de Vivers (Caseta 108), i comptarà amb la participació del autor Joan J. Torró Martínez.

  Aquesta publicació valora aquesta iniciativa solidària i situa, des d’un vessant alhora local i global, la trajectòria de l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent en el conjunt de la sanitat militar durant la Guerra Civil i en relació amb la solidaritat antifeixista internacional davant de la no-intervenció de les potències occidentals. Així, en el llibre trobarem una conjugació de qüestions que van des dels enfrontaments polítics i ideològics a l’organització de l’atenció sanitària fins a l’exposició dels elements que permeten identificar els ferits i morts en aquest establiment.

  Joan Josep Torró Martínez (Ontinyent, 1964) és llicenciat i doctor en Pedagogia per la Universitat de València i treballa en l’Ajuntament d’Ontinyent com a educador social. Ha publicat Instrucció i cultura a Ontinyent durant la II República (1993) i El Col·legi Nacional de cecs. De Madrid a Ontinyent. 1936-1939 (2014). També ha publicat articles relacionats amb el període republicà al voltant de l’educació i la protecció a la infància en les revistes Almaig, Alba i Afers. Ha desenvolupat l’activitat docent com a professor associat en el Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació de la Universitat de València entre 2010 i 2014. Ha participat en diferents congressos, simpòsiums i jornades d’àmbit estatal i internacional presentant comunicacions al voltant de la història de l’educació, l’acció humanitària durant la Guerra Civil i la memòria democràtica.