Signatura del llibre: Viure entre dues fes

    • Data:02-05-2025
    • Hora:18:00
    • Lloc:Fira del Llibre de València, Jardins de Vivers
    • Caseta 97
    • València
    Signatura del llibre: Viure entre dues fes

    La 60a edició de la Fira del Llibre de València se celebrarà del 24 d'abril al 4 de maig als jardins de Vivers. El Gremi de Llibrers de València organitza la fira amb múltiples activitats amb l'objectiu de promoure la lectura.

    Dins del programa d'activitats de la Fira del Llibre de València, la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'*Estudis i d'Investigació organitza la signatura del llibre Viure entre dues fes, de Guillermo López Juan.

    La signatura es realitzarà divendres que ve 02 de maig a les 18.00 hores. Totes les signatures de llibres es realitzaran en la Fira del Llibre de València, Jardins de Vivers (Caseta 97), i comptarà amb la participació dels autors.

    El 9 de juliol del 1391, la jueria de València patí un assalt violent i els seus habitants, vora 3.000 jueus, varen ser batejats a la força. Aquell dia, nasqué una comunitat, la dels conversos, que seria perseguida a partir del 1482 arran de l’establiment de la Inquisició reial a la ciutat. Però, què va ocórrer els 90 anys que precediren l’arribada del Sant Ofici a València? Aquest estudi explora quines varen ser i com varen canviar les creences dels conversos entre el judaisme i el cristianisme durant un període en què no patiren una persecució religiosa sistemàtica. A partir d’un elenc documental variat i abundant, l’autor posa en qüestió el pressupòsit que esperonava els inquisidors i la insinceritat del cristianisme dels conversos, i analitza la dificultat de viure entre dues fes en la baixa edat mitjana.

    Guillermo López Juan (València, 1994) és graduat en Història (2016), màster en Professorat d’Educació Secundària (2017) i en Història de la Formació del Món Occidental (2018), i ha sigut guardonat amb premis extraordinaris per la Universitat de València. L’any 2018 va obtindre un contracte predoctoral de Formació del Professorat Universitari del Ministeri de Ciència i Innovació per a fer una tesi doctoral en història medieval sobre els conversos de València durant el segle xv a les universitats de València i Picardie Jules Verne. Durant l’etapa predoctoral, ha fet estades a l’Université de Rouen Normandie i al Centre de Ciències Humanes i Socials del CSIC a Madrid. Del seu currículum acadèmic, destaquen publicacions en revistes d’àmbit internacional com Jewish History, Journal of Medieval Iberian Studies i Espacio, Tiempo y Forma. Serie III. Historia Medieval, així com la coordinació, amb Alejandro Llinares Planells, de l’obra col·lectiva Rethinking Violence in Valencia and Catalonia. Fourteenth to Seventeenth Century (Peter Lang, 2024).