Taula Redona: El Sàhara. La terra promesa

  • Data:22-06-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Intersindical Solidària
  • Carrer Juan de Mena, 18
  • València
  Taula Redona: El Sàhara. La terra promesa

  El pròxim dijous 22 de juny a les 19:00 hores es organitza una Taula redona: El Sàhara. La terra promesa, llibre de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  L'acte tindrà lloc en la Intersindical Solidària (Carrer Juan de Mena, 18), amb la participació de Alali Emboiric Mohamed (exrepresentant Frente Polisario en País Valencià), Vicent Maurí (Intersindical Solidària), Jadu Daf Bahia (dona saharaui i infermera), Lourdes Crespo (València Defensa) i Vicent Garcia Devís (autor del llibre i periodista).

  En aquesta segona edició, s’ha intentat actualitzar els moviments geoestratègics internacionals sobre la descolonització del Sàhara Occidental. A més, es donen a conéixer per primera vegada les cròniques que Vicent Andrés Estellés va escriure el 1974 per a Las Provincias, l’única vegada que s’havia desplaçat com a reporter a una zona de guerra per a cobrir el conflicte. Finalment, s’ha inclós un article de la Revista Mètode on s’exposa com la flora i la fauna pateixen també els efectes directes i col·laterals del conflicte.