A la recerca dels orígens

  El passat iber en l'imaginari col·lectiu valencià

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Pròleg)

  Els hem vist a l'escola, en museus i jaciments arqueològics, en publicacions de caràcter divulgatiu i fins i tot -amb un poc de sort- també en la televisió, però... Quin lloc ocupen veritablement els ibers en l'imaginari col·lectiu valencià?
  Aquest llibre es proposa explorar la imatge que s'ha construït sobre la cultura ibera al territori valencià durant les darreres dècades, concretament des de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia (1982) fins l'actualitat, un període clau en la configuració de la identitat valenciana que ha anat acompanyat d'una ferma voluntat de reinventar els orígens.
  Partint d'una revisió minuciosa del procés de construcció d'allò iber entre els segles XVI i XX, l'estudi analitza, d'una banda, com es representa aquesta cultura als mitjans de comunicació i quins són els estereotips que s'hi associen; i, d'altra, les maneres en què la societat valenciana percep i imagina aquest passat remot en l'actualitat.
  Tot plegat, A la recerca del orígens obri una nova mirada sobre els ibers en la qual, per primera vegada, la vertadera protagonista és la societat del present.   


  Tono Vizcaíno Estevan (València, 1985). és llicenciat en Història i doctor en Arqueologia per la Universitat de València. El seu interés per les cultures antigues de la Mediterrània l'ha portat a participar en excavacions a Espanya, Itàlia, Grècia i al Marroc. Actualment desenvolupa la seua activitat professional al voltant de la gestió del patrimoni i l'estudi de les relacions entre arqueologia i societat.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Pròleg
  Col·lecció
  Adés & Ara
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227686
  ISBN
  978-84-7822-768-6
  Pàgines
  398
  Ample
  15 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  29-10-2018
  Número en la col·lecció
  5
  Tapa blana
  €18,00

  Llibres relacionats