Amiguitos del alma

  La sociedad valenciana ante la crisis y el desencanto (2012-2015)

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció i pròleg)

  Amiguitos del alma és una compilació de reflexions periodístiques de Xavier Latorre publicades en les pàgines d'opinió del diari Levante-EMV, una capçalera líder dels mitjans valencians amb una de les webs més consultades. En aqueix periòdic va escriure les seues columnes entre els anys 2012 i 2015, període soscavat per un cataclisme econòmic, una greu crisi de valors i un paisatge polític autòcton desolador, replet d'infaustos personatges que confraternitzaven entre ells i que es consideraven entranyables amiguitos de l'ànima.

  L'autor es recrea en alguns dels nous paradigmes que apunten després de l'hecatombe immobiliària i els efectes perversos de la globalització. El retrat d'una època sinistra, dirimida encara hui en els tribunals, que va alterar substancialment el model de relacions socials de l'ecosistema valencià que s'impregnaria notòriament del fenomen de la corrupció. Un laboratori en el qual es van assajar noves receptes per a beneficiar, de manera premeditada, a una colla d'amiguets insaciables.

  El periodista constata tant algunes formes nocives d'exercir el poder com la desafecció progressiva de la ciutadania cap a una classe dirigent amb massa tripijocs entre mans. Xavier Latorre enfoca la seua ironia cap a la convulsió sorgida del despertar sobtat de la societat valenciana del seu somni rosaci: no érem la Califòrnia europea i com ell mateix diu: “El Corredor Mediterrani és un corredor estret per on flueix el deute, el desfavor inversor i la marginació pressupostària”. Caldrà passar pàgina.

         

  Xavier Latorre (Vila-real, 1956) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de Sociologia de la Sanitat, els seus primers articles, com a periodista, van ser publicats en el Diario de Barcelona.

  A Castelló es va incorporar com a redactor a la plantilla del periòdic Mediterráneo. Va ostentar la direcció de manera simultània d'RNE a Alcanyís (Terol) i Casp (Saragossa). En Canal 9 Ràdio (RTVV) va exercir de cap d'informatius. Va ser també responsable de comunicació en dos projectes europeus (sobre integració de refugiats i inserció laboral) patrocinats per la Diputació de Castelló.

  Va col·laborar de manera esporàdica amb TVE i en altres mitjans escrits. Durant cinc anys va ser corresponsal del diari El País. En RNE-València li van assignar tasques d'informació política i es va encarregar d'un programa d'actualitat parlamentària. Recentment ha sigut professor associat de Periodisme a la Universitat de València, i en aquests moments publica les seues cròniques en eldiario.es.

  Durant dues dilatades etapes diferents de la seua trajectòria professional ha sigut col·laborador del periòdic Levante-EMV, l'última de les quals es pot apreciar en aquest llibre.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció i pròleg
  Col·lecció
  Papers de Premsa
  Matèria
  Periodisme
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228959
  ISBN
  978-84-7822-895-9
  Pàgines
  126
  Ample
  15 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  16-09-2021
  Número de la col·lecció
  11
  Tapa blana
  €15,00

  Ressenyes

  • Cazarabet conversa amb... Xavier Latorre, autor de “Amiguitos del alma. La sociedad valenciana ante la crisis y el desencanto (2012-2015)”

   Cazabaret

  Llibres relacionats