Antoni Ferrer. Poesia completa. 1979-2021

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Pròleg)

  Antoni Ferrer nasqué l’any 1943 a l’Alcúdia de Crespins (la Costera), i des de fa anys viu arrelat a l’Eliana (Camp de Túria). Estudià teologia i filosofia i treballà de professor de Secundària fins la jubilació. Des del 1978 és membre del consell de redacció de la revista Saó, alhora que desplega una trajectòria poètica amb passió i tenacitat. La seua poesia s’ha publicat gradualment al llarg d’èpoques difícils i turbulentes de la història del país, els anys del règim dictatorial, la postguerra dels triomfadors, els anys de la suposada fi del franquisme i la imperfecta transició democràtica, període aquest últim en què malgrat tot assistim en la poesia catalana a una fèrtil eclosió i cohabitació de diverses generacions poètiques. 

      En aquest context, Ferrer, un llibre rere l’altre, s’ha revelat el poeta vitalista autèntic que lluita mitjançant la consciència moral, la reflexió, la pregària, la queixa, la crítica per assolir una aposta sòlida i creïble a favor de la vida. I així ho canta, per exemple, entre altres versos, sempre animosos, en Cant temporal: «la vida que em va dir un dia: “Ves, / sembra llavor contra la mort adusta”», «Si em dic Antoni, si Ferrer, guerrege».

      D’altra, —seguint Sam Abrams en el pròleg—, l’obra de Ferrer és una esplèndida síntesi d’actualitat i tradició viva, constantment reactualitzable, en profund diàleg entre passat i present, des d’una humanitat insubornable i una ferma consciència moral lligada al bé i a la veritat. Per fi, conduïts per un gran arsenal de recursos: una extraordinària riquesa lèxica, una bella complexitat que pauta el ritme de les idees, la gran sensibilitat del ritme del vers, el gran arc de tons i veus, des del poema breu al poema llarg modern, etc., la poesia d’Antoni Ferrer sempre convoca a una lectura plena de descobertes.

   

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Pròleg
  Col·lecció
  Poesia Obres Completes
  Matèria
  Literatura Poesia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478229093
  ISBN
  978-84-7822-909-3
  Pàgines
  494
  Ample
  13,5 cm
  Alt
  19 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  20-11-2021
  Tapa blana
  €20,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats