Ars Conscribendi Epistolas

  (Autor/autora) , (Edició crítica) , (Edició crítica)

  Pedro Joan Núñez de València (així signatura en les seues quatre cartes autògrafes) és, sens dubte, l’helenista espanyol més important del segle XVI: Catedràtic d'Arts i de Llengües Clàssiques de les Universitats de València, Saragossa, Lleida i Barcelona, va acabar els seus dies com a Professor Emèrit de la de la seua ciutat natal, a petició del Rei Felip II (es conserva la seua carta de recomanació dirigida al Marqués de Dénia). El seu Ars conscribendi epistolas (Mètode de redacció de cartes), inèdit, s'ha transmés en diversos manuscrits conservats en biblioteques de Barcelona, Madrid, València i Saragossa. El tractat és, en realitat, un dels cursos que va impartir en les universitats esmentades. L’ epístola (carta escrita en llatí) va constituir el principal mitjà de comunicació entre els erudits i diplomàtics de tota Europa, dels segles XV i XVI, la qual cosa explica la seua inclusió com a disciplina en les Facultats d'Arts, que funcionaven com a cursos preparatoris per a les altres carreres.

  Juan Mª Núñez González es va llicenciar en Filosofia i Lletres (Secció de Clàssiques) en la Universitat de Salamanca. Es va doctorar en la de Valladolid, on ha sigut Professor Titular de Filologia Llatina i, des de 1994, Catedràtic de la mateixa especialitat en la d'Oviedo. És autor de diversos llibres i nombroses publicacions sobre retòrica i literatura llatina, clàssica i renaixentista.

  Toribio Fuente Cornejo, es va llicenciar i va doctorar en Filologia Romànica en la Universitat d'Oviedo, on exerceix, des de 1993, com a Professor Titular de la mateixa especialitat. És autor de diversos llibres i nombroses publicacions sobre literatura medieval i de lingüística romànica.

  Autor/autora
  Edició crítica
  Edició crítica
  Col·lecció
  Estudis Clàssics
  Matèria
  Filologia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788411560382
  ISBN
  978-84-1156-038-2
  Pàgines
  380
  Ample
  18 cm
  Alt
  25 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  25-10-2023
  Número de la col·lecció
  14
  Tapa dura
  €20,00

  Llibres relacionats