Astronauta

  Pioneras de la exploración espacial

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Director de la col·lecció) , (Il·lustracions interiors i de coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  Al juny de 1963, l’URSS posava en òrbita la primera dona cosmonauta. El camí no va ser fàcil per a Tereixkova i les seues companyes, però, per a les dones dels Estats Units, es convertiria en una missió impossible fins a vint anys més tard. Des de llavors, el nombre d’exploradores espacials encara està lluny d’igualar el dels seus companys masculins.

  Aquest llibre conté les esperances i els anhels de les pioneres que, amb perseverança i tossudesa, es van negar a acceptar que l’orde social establit les deixara fora de l’exploració espacial, tal com John Glenn declarà en 1962 davant de la comissió d’investigació del Congrés dels Estats Units que estudiava la possible discriminació de la NASA contra les dones del Mercury 13.

  Des de Tereixkova fins a les astronautes actualment en actiu, com la italiana Samantha Cristoforetti, el camí a l’espai per a les dones ha estat plagat de problemes, trobades afortunades i anècdotes divertides, que converteixen la seua història, contada en aquest llibre, en una lectura molt amena.

  AMELIA ORTIZ GIL

  Amelia Ortiz Gil és doctora en Ciències Físiques. Després de dedicar uns quants anys a la investigació en distints camps de l’astronomia, actualment el seu treball se centra en la divulgació d’aquesta ciència, que du a terme com a astrònoma en l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Se li ha atorgat el Premi Jaume I de Ciència i Investigació de l’Ajuntament d’Alberic (la Ribera Alta) el 2018 per la seua trajectòria professional i una carrera acadèmica brillant. La societat planetària europea Europlanet li va atorgar el 2019 el premi Public Engagement per les seues contribucions al disseny de recursos accessibles per a comunicar l’astronomia a públics amb capacitats diverses, en particular a persones amb problemes de visió.

  Autor/autora
  Pròleg
  Director de la col·lecció
  Il·lustracions interiors i de coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Urània
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478229031
  ISBN
  978-84-7822-903-1
  Pàgines
  180
  Ample
  13 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  25-03-2022
  Número de la col·lecció
  4
  Edición en papel
  €18,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats