Balada de Perros Muertos

  Premio València de Narrativa en Castellano 2009

  (Autor/autora)

  Els cadàvers de vàries xiques han aparegut. Els seus cossos desmembrats, mesclats i dispersos entre les arenes del desert amaguen alguna cosa més que un misteri. Un el qual té l'enfrontament entre les bandes liderades pels capos El Chivo i el Chapo Méndez com a centre de tot allò macabre. El comissari Padura i Morgana, una enigmàtica pintora, són els únics que s'atreviran a fer-los front; encara quan saben que és un camí sense retorn cap a la perdició, cap a aquell lloc al qual sorgeix sempre la inevitable pregunta: Què hi ha en Perros Muertos?

  Què hi ha? Ningú ho sap i en realitat, ningú vol saber-ho perquè existeix alguna cosa enllà que preval perenne, amb el seu pudor a desert i fem, copant-ho tot, com l'olor de l'infern. I, encara que tots saben que Estats Units està molt prop, sols un poc més enllà, resulta ser sols un horitzó brut, gargotejats per arena i misèria.

  Gregorio León ha rendit un homenatge literari a les dones mortes de Ciudad Juárez com sols pot fer-ho un escriptor de les seus característiques: escrivint una obra totalment sòlida i potent. Gràcies a la força dels deus personatges, la precisió dels diàlegs i la construcció d'un escenari tan opressiu com devastador —tant que a vegades pareix un personatge més-, aquesta obra aconseguí alçar-se amb el Premi Alfons el Magànimo de Narrativa.

  Autor/autora
  Col·lecció
  Premi Institució Alfons El Magnànim - Narrativa en Castellano. Ediciones Nowtilus
  Matèria
  Literatura Narrativa
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Ediciones Nowtilus
  EAN
  9788497637206
  ISBN
  978-84-9763-720-6
  Pàgines
  263
  Ample
  16 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2009
  Número en la col·lecció
  0

  Llibres relacionats