Ciudadanos en armas

  La milicia nacional en el País Valenciano (1834-1840)

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta)

  En el context de la revolució burgesa, la nova classe social ascendent necessitava crear l'aparell coercitiu específic capaç de subrogar el feudal: nació enfront de senyoriu, exèrcit nacional enfront de mainada senyorial, dret contractual enfront de dret consuetudinari, ciutadà enfront de vassall… Milícia nacional enfront d'exèrcit senyorial tradicional…

  La present obra contempla la Milícia nacional com un aspecte essencial –instrument i escenari– de la verificació de la mateixa revolució antifeudal, per a conformar un verdader factor mediatitzador del règim capitalista que s'il·lumina.

  L'aproximació a la dita institució, decisiva, es fa a través dels aspectes que en caracteritzen l'existència: organització, reglament democràtic, composició socioprofessional, la inevitable i imprevisible politització…, però també per mitjà de les directrius civils que emanen de la institució genuïnament revolucionària: l'Ajuntament… i l'especificitat de la conjuntura històrica.

  A mesura que la revolució s'intensifica, la Milícia incorporarà a files sectors populars, les aspiracions polítiques dels quals prompte superen les altres establides per la burgesia. La reivindicació democràtica progressivament manifestada en la Milícia, proporciona al dit peculiar aparell militar la seua definitiva empremta revolucionària. I en justa correspondència la converteix en primer objectiu a desarmar per part de la burgesia moderada que consuma la revolució.
  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Politècnica
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788450567281
  ISBN
  978-84-505-6728-1
  Pàgines
  162
  Ample
  14 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  03-10-1987
  Número en la col·lecció
  34
  Tapa blana
  €6,61

  Llibres relacionats