Com acabarà el capitalisme?

  Assaigs sobre un sistema en fallida

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Traductor/traductora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

   A ningú se li escapa que després d'anys de puixança, el capitalisme es troba a hores d'ara en una crisi profunda. El creixement ha donat pas a l'estancament; la desigualtat marca la pauta i dona peu al conflicte; la globalització ha mostrat tot el seu potencial desestabilitzador; la confiança en el sistema financer i monetari es troba en hores baixes. Wolfgang Streeck -un dels més reconeguts analistes de la política i l'economia contemporànies- argumenta en aquest llibre que el capitalisme té els dies comptats i que cal pensar en un món post-capitalista.
   Una idea recurrent, és cert, però que potser avui té una vigència inèdita, per sorprenent que puga semblar des dels paràmetres del sentit comú establert. El món es troba a les portes d'un canvi. La compatibilitat entre capitalisme i democràcia és cada vegada més qüestionada. Les institucions de regulació, que havien refrenat els excessos del capital financer, trontollen. La liberalització de tots els mercats avança en marxa triomfal d'ençà de la victòria del capitalisme en la Guerra Freda, i ací rau el nus de la qüestió. Sense instàncies compensatòries i de limitació, la dinàmica del capitalisme és autodestructiva.
   Aquest és el tema de fons d'un llibre imprescindible per a entendre on som i cap a on anem.

   L'autor.
   Wolfgang Streeck (Lengerich, Alemanya, 1946) és director de l'Institut Max Planck de Recerca Social de Colònia i professor de Sociologia a Frankfurt del Main, Nova York, Münster i Berlín. És membre honorari de la Society for the Advancement of Socio-Economics i membre de l'Acadèmia de Ciències de Berlín-Brandenburg. És autor, entre altres, dels llibres Re-forming Capitalism (2009), Politics in the Age of Austerity (2013) i Gekauke Zeit (2013).
  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Traductor/traductora
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Pensament i Societat
  Matèria
  Dret i Economia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227303
  ISBN
  978-84-7822-730-3
  Pàgines
  309
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2017
  Número de la col·lecció
  40
  Tapa blana
  €16,00

  Llibres relacionats