Compositores contemporáneos valencianos

  (Autor/autora) , (Disseny de la coberta)

  La creació musical —el treball de la producció, les circumstàncies i paradoxes— és una de les activitats artístiques més oculta al públic. Qui es dedica hui a compondre a la Comunitat Valenciana? Quins llenguatges musicals fan servir? Quins compromisos han adquirit amb les avantguardes artístiques? Es pot parlar en l'actualitat d'una música valenciana? Són algunes de les qüestions sobre les quals el present text pretén oferir alguna llum.

  Si bé els protagonistes han sigut identificats amb l'àmbit valencià, la identitat artística resulta hui difusa. D'altra banda, els canvis artístics i socials profunds esdevinguts en les darreres dècades, han fet sorgir maneres de pensar la música radicalment diferents; maneres que en l'actualitat coexisteixen oferint un panorama musical heterogeni.

  No s'han considerat absolutament tots els compositors que podrien ser-hi, però si els qui millor ens serveixen per a donar una idea global de la música valenciana actual. La cosa important, potser, és que se'ls ha deixat parlar, i és a través de les seues veus com millor podem conéixer-ne les preocupacions artístiques, els avatars del seu quefer creatiu.

  Autor/autora
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Politècnica
  Matèria
  Música i Dansa
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788450567847
  ISBN
  978-84-505-6784-7
  Pàgines
  186
  Ample
  14 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  04-10-1987
  Número en la col·lecció
  35
  Tapa blana
  €7,22

  Llibres relacionats