Constantí Llombart (1848-1893)

  Esperit de valencianisme

  (Autor/autora)

  Constantí Llombart (València, 1848-1893), fou un escriptor d'origen humil i formació autodidacta, el qual gaudí d'una notable projecció per la seua voluntat decidida a l'hora d'impulsar des de València el moviment cultural conegut per la Renaixença, durant el darrer terç del segle XIX.
  Josep Enric Estrela presenta un estudi rigorós amb l'objectiu de dimensionar en el seu contingut històric  la biografia i la producció escrita de Constantí Llombart, del qual destaca el zel patriòtic i un encomiable sentiment d'estima envers la llengua i la literatura valencianes en un context especialment advers, com fou el dels inicis de la reinstauració de la dinastia borbònica.
  En un temps de crisi econòmica i política, els renaixencistes, especialment els d'ideologia progressista i republicana com és el cas de Constantí Llombart, es veieren impulsats a seguir diverses estratègies per mantenir vius els seus propòsits. Focalitzant l'atenció envers una visió del passat "gloriosa", fomentant el conreu de la llengua pròpia com a llengua de cultura i revaloritzant el patrimoni cultural i literari, bastiren una referents amb què poder seguir fomentant les seues aspiracions. És, per tant, des d'aquesta perspectiva, que la trajectòria vital i la contribució de Constantí Llombart han de ser considerades exemplars i d'una gran vàlua.   
  Autor/autora
  Col·lecció
  Biografia
  Matèria
  Biografies
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227587
  ISBN
  978-84-7822-758-7
  Pàgines
  382
  Ample
  14 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-09-2018
  Número de la col·lecció
  40
  Tapa dura
  €20,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats