Crònica parcial (1971-1987)

  (Autor/autora) , (Autor/autora) , (Pròleg) , (Director de la col·lecció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Maquetació)

  Centrada en els anys de l'anomenada Transició, Banyuls ofereix una crònica lúcida i amena de les inèrcies socials del franquisme i de l'activisme polític i cultural d'aquells anys: grups de joves i adolescents polititzats que s'enfrontaven al règim de la dictadura i que, més tard, defraudats pel tripijoc electoral, cercaren noves formes de somoure la societat en què vivim. 

  Enric Banyuls, nascut a Corbera, la Ribera Baixa, (1954-2018). Estudià a l'Escola de Belles Arts de València, però fou rebel als plantejaments academicistes. Participa en l'agitació política subversiva dels darrers anys del franquisme ien els primers moviments ecològics. Formà part d'un grup de teatre independent (Teatre del Clarobscur). Més endavant, milità activament en els partits valencianistes (Unitat del Poble Valencià i Bloc Nacionalista Valencià). Durant vint anys, i fins a la dissolució de la banda, va ser un dels músics del grup Al Tall.
  Però sobretot, confegí al llarg dels anys una obra pictòrica i escultòrica ambiciosa i sense concessions, que no tingué facilitats d'accés als circuits galerístics comercials.
  Autor/autora
  Autor/autora
  Pròleg
  Director de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Maquetació
  Col·lecció
  Moment Memorialística
  Matèria
  Estudis Literaris
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227778
  ISBN
  978-84-7822-777-8
  Pàgines
  220
  Ample
  12 cm
  Alt
  20 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  05-10-2018
  Número de la col·lecció
  5
  Tapa blana
  €12,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats