Crònica. Primera Part de la història de València. Pere Antoni Beuter

  (Autor/autora) , (Introducció i edició) , (Fundador col·lecció) , (Direcció) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció)

  Pere Antoni Beuter (València 1490/1495-1554) és un cas paradigmàtic de diversos aspectes que van confluir en l'ambient cultural de la primera meitat del XVI valencià, com ara les polèmiques entre erasmistes i antierasmistes, l'intent de mantenir una continuïtat del català com a llengua culta o l'actitud davant la ideologia castellanista segregada pels historiadors al servei de la monarquia.
  A mes de diversos opuscles en llatí d'exegesi bíblica, que reflecteixen la influència d'Erasme, Beuter va publicar el 1538 la Primera part de la Història de València, que representa un dels models de prosa en català més interessants que pot oferir la nostra literatura del XVI. Amb aquesta obra Beuter participava de les últimes novetats de la historiografia del Renaixement. Però la la Primera part de la Història de València, no es va continuar en català. La Segunda parte es va publicar directament en castellà, el 1551. Poc abans, el 1546, havia aparegut la Primera, traduïda al castellà pel mateix Beuter. L'actitud de Beuter, a mitjan segle XVI, no era un fet aïllat, ni a València ni a la resta de les terres de parla catalana.
  Autor/autora
  Introducció i edició
  Fundador col·lecció
  Direcció
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Col·lecció
  Biblioteca d'Autors Valencians
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227600
  ISBN
  978-84-7822-760-0
  Pàgines
  310
  Ample
  11 cm
  Alt
  19 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-09-2018
  Número de la col·lecció
  67
  Tapa dura
  €18,00

  Llibres relacionats