Cuando el libro se hace arte

  Historia de un género artístico olvidado

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció)

  Quan el llibre es fa art? Trie vostè mateix la resposta: quan l'artista ho planteja apropiant-se del suport, o quan el lector/espectador el desitja. Tal volta siguen ambdues opcions la solució. Seguint al teòric U. Carrión, el llibre ni se fa ni s'escriu, es crea. I es que des de fa temps existeix una relació entre el llibre i l'artista.

  Aquesta història del llibre d'artista, de vegades qualificada com a nou gènere d'art, és més be una història de gènere oblidat. Tant l'oblit com el rescat han sigut teòrics.

  L'art d'escriure o comunicar pel dibuix té orígens remots, el seu suport ha sigut anat variant fins arribar a la cura del llibre. Descobrim que ja existia recordant els livres illustrés, que estava dormit com Mallarmé, que es desemperesia amb Marinetti i que tal volta despertà amb Ed Ruscha en els seixanta.

  De insaciables creadors i d'aquest concepte d'art, ampli i difús, volem evitar confondre al lector al voltant de què és i què no és un llibre de artista a través de les idees de grans teòrics. Every Building on the Sunset strip o Un coup de dés n'abolira jamais le hasard, són obres clau, entre altres, que ofereixen una visió històrica e internacional. Plantegem aspectes no analitzats abans: la interdisciplinarietat o la col·laboració; i rescatem el context valencià del llibre.

  En gener de 2009, en Madrid, obri l'espai multidisciplinar Ivoy Press Art+Books, una conjunció entre art, arquitectura i llibres, demostrant així nostra hipòtesi. L'avanç en Espanya d'aquest gènere es indubtable; el volums augmenten com per eixemple: Japanese Photobooks. Cap a on evolucionarà aquest gènere?

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Col·lecció
  Formes Plàstiques
  Matèria
  Arts i Disseny
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478225613
  ISBN
  978-84-7822-561-3
  Pàgines
  228
  Ample
  22 cm
  Alt
  28 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2010
  Número de la col·lecció
  24
  Tapa blana
  €16,00

  Llibres relacionats