De la industria rural a la economía sumergida

  (Autor/autora) , (Pròleg) , (Traductor/traductora) , (Traductor/traductora)

  Jean-Pierre Houssel, nascut en 1934 en Chauny (Aisne), és agregat de Geografia i doctor en Letres et Sciences Humaines. Ha sigut professor en el Lycée Moulay Ydriss de Fes i en el Lycée Agricole de Roanne. Ensenya des de 1968 en la Universitat de Lió II.

  Consagra les seues recerques als espais situats fora dels grans centres econòmics en països desenvolupats, la qual cosa li ha portat a interessar-se per l'agricultura progressiva de la pagesia i actualment per la indústria autòctona. Sorprés per les desigualtats del desenvolupament al medi rural, ha acabat per destacar el paper que hi juguen les mentalitats. Els seus principals camps de recerca han sigut el Roannais, en el Centre i Est del Massís Central francès, al qual ha destinat la seua tesi doctoral, però també a la plana del Po i a la Toscana, a Itàlia, com també a la Comunitat Valenciana, a Espanya.

  Paral·lelament, amb el seu treball d'universitari, Jean Pierre Houssel comparteix la seua vida i les seues preocupacions amb els habitants de la regió de Roanne, on viu. És responsable d'associacions culturals i tinent d'alcalde a la seua ciutat de residència.

  Autor/autora
  Pròleg
  Traductor/traductora
  Traductor/traductora
  Col·lecció
  Libros de Bolsillo
  Matèria
  Dret i Economia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788400060039
  ISBN
  978-84-00-06003-9
  Pàgines
  232
  Ample
  11 cm
  Alt
  18 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-1985
  Número de la col·lecció
  4
  Tapa blana
  €7,81

  Llibres relacionats