Democràcia cristiana i valencianisme

  Història de la UDPV (1965-1978)

  (Autor/autora) , (Il·lustració de coberta) , (Maquetació)

  Després de quasi quaranta anys, en 1975 moria el que havia estat durant aquest temps el cap de l'Estat espanyol, el general Franco. En aquell moment, el futur del règim dictatorial no estava ni molt menys definit, però des de la dècada dels anys seixanta del segle XX tota una sèrie de moviments polítics i socials s'havien anat gestant en la clandestinitat per tal que, una vegada mort el dictador, el pas cap a un règim democràtic es convertira en una realitat. En aquest sentit, dins dels moviments d'oposició a la dictadura, el paper que jugaran els nacionalismes alternatius serà molt rellevant no sols a Catalunya i al País Basc, sinó també al País Valencià.
  Serà, per tant, en aquesta nova empenta dels moviments nacionalistes en la qual caldrà situar el naixement i desenvolupament d'una de les experiències partidistes més singulars que coneixerà el nacionalisme valencià, la Unió Democràtica del País Valencià. L'estudi que tenen a les seues mans ve motivat principalment per dos raons, aprofundir en el coneixement de la Transició valenciana i aportar nous coneixements a l'estudi de la història del nacionalisme al País Valencià. per tal de poder aconseguir aquests objectius hem centrat aquest llibre en l'anàlisi de la UDPV, un partit valencianista i demòcrata cristià que va existir durant la segona part del franquisme i els primers anys de la Transició.

  L'autor.

  Lluís Bernat Prats Mahiques. Nascut a Quatretonda (la Vall d'Albaida) en 1980. Llicenciat en Història per la Universitat de València, va realitzar els estudis de doctorat "Noves perspectives en Història Contemporània". També està graduat en Primària per la Universitat Internacional de la Rioja. El seu interés per la política valenciana i el nacionalisme l'ha portat a participar en diferents congressos d'Història Contemporània i a publicar diversos articles en revistes i llibres especialitzats. des de 2008 ha estat treballant com  a docent per al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
  Autor/autora
  Il·lustració de coberta
  Maquetació
  Col·lecció
  Adés & Ara
  Matèria
  Societat i Política
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227914
  ISBN
  978-84-7822-791-4
  Pàgines
  297
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  22-01-2019
  Número de la col·lecció
  7
  Tapa blana
  €16,00

  Ressenyes

  Llibres relacionats