Diccionari de fraseologia (Segles XVII-XXI)

  (Autor/autora) , (Diseño de la cubierta)

  Aquest Diccionari de fraseologia parteix de textos de caire popular, editats i inèdits, de tot l'àmbit lingüístic, però especialment valencians -els menys explotats fins ara en els repertoris lexicogràfics més coneguts-, datats entre el segle XVII i els primers anys del segle XX: obres teatrals, premsa satírica, col·loquis, sermons, cròniques de festes, dietaris, explicacions festives i prosa i poesia de caire populista. Són textos d'una gran riquesa en lèxic col·loquial i en unitats fraseològiques, que permeten aproximar-nos fidelment a la realitat lingüística de tots els temps.
  L'obra, que aporta un extens vocabulari històric del període estudiat, situa en un temps i en un espai concrets les diferents formes i accepcions del lèxic de la nostra llengua i constitueix, per tant, una base objectiva per al seu estudi.
  El treball complementa la informació dels diccionaris històrics i ofereix no sols una perspectiva comparatista interdialectal, sinó també interlingüística, ja que relaciona els fraseologismes propis amb les formes equivalents d'altres varietats lingüístiques romàniques.
  Joaquim Martí Mestre (València, 1964) és professor de la Universitat de València. La seua activitat docent i investigadora se centra en la història de la llengua catalana i en la lexicografia històrica. Ha publicat, a més de diversos articles en revistes especialitzades, els llibres El Libre de Antiquitats de la Seu de València. Estudi i edició, Literatura de canya i cordill al País Valencià, Diccionari històric del valencià col-loquial (segles XVII, XVIII I XX), Josep Bernat i Baldoví, la tradició popular i burlescai Diccionari de Josep Bernat i Baldoví (1809-1864) en el seu context històric.

  Autor/autora
  Diseño de la cubierta
  Col·lecció
  Col·laboració amb Universitat de València. PUV (Publicacions de la Universitat de València)
  Matèria
  Filología
  Idioma
  • Valenciano
  Editorial
  PUV (Publicacions de la Universitat de València)
  EAN
  9788491340072
  ISBN
  978-84-9134-007-2
  Pàgines
  1839
  Ample
  18 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2017
  Número en la col·lecció
  32

  No venal

  Llibres relacionats