Discursos académicos sobre Arte y Belleza. (Volumen I)

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Editor) , (Disseny de la coberta)

  Una part de l'activitat acadèmica de la Real de Sant Carles de València van ser els discursos d'obertura de curs, de clausura o de presa de possessió d'algun membre de la mateixa.

  Dins d'eixa diversitat hi ha determinades intervencions acadèmiques que hem reunit baix el títol genèric de Discursos académicos sobre el Arte y la Belleza. Aquest primer volum inclou els de Pedro Joaquín de Murcia: Sobre la Nobleza de las Bellas Artes; José de la Cerda y Marín: Elogio de las Nobles Artes; Luis Gonzaga del Valle: Misión de las Bellas Artes en el Mundo; Joaquín Serrano Cañete: La Civilización y las Bellas Artes; i Gonzalo Salvá i Simbor: Importancia de la educación artística para la pràctica de las Bellas Artes.

  Pedro Joaquín de Murcia va ser un home molt culte i amb una amplia formació clàssica, com demostra al llarg del seu Discurs. José de la Cerda y Marín, comte de Contamina, militar i poeta, va creure, de bona fe, en els nous corrents de la Revolució francesa: així ho manifesta en la seua bella intervenció acadèmica. Luis Gonzaga del Valle, acadèmic de Sant Carles i professor de la seua Escola, se'ns presenta com un distingit membre d'un grup social i de pensament valencià dins de la corrent conservadora. Joaquín Serrano y Cañete, metge i erudit, notable bibliòfil, la activitat científica del qual es trobava en les antípodes de l'anterior. Va ser un dels principals valedors de les teories de la Ciència com fervent seguidor de Darwin. Gonzalo Salvá i Simbor, pintor, professor de Sant Carles, va ser de filiació política liberal encara que a la fi de la seua vida es va inclinar per el reformisme moderat. Fill i net d'exiliats polítics, circumstància que marcà la seua trajectòria vital. Destaca per la seua sòlida formació acadèmica.

  A tots ells, malgrat les diferències polítiques que van mantindre, l'Acadèmia els va acollir permetent-los exposar els seus punts de vista en l'acte més important de la Institució. Destaquem que la tolerància i el respecte a les diverses postures ideològiques dels oradors va ser un fet important i digne de ser subratllat, com es demostra en aquest primer volum de la Sèrie que iniciem.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Editor
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Fonaments
  Matèria
  Filosofia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478224128
  ISBN
  978-84-7822-412-8
  Pàgines
  170
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2004
  Número de la col·lecció
  10
  Tapa dura
  €13,00

  Llibres relacionats