Discursos académicos sobre el Arte y la Belleza. (Volumen II)

  (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Editor) , (Disseny de la coberta)

  Una part de l'activitat acadèmica de la Real de Sant Carles de València van ser els discursos d'obertura de curs, de clausura o de presa de possessió d'algun membre de la mateixa.

  Dins d'aquesta diversitat hi ha determinades intervencions acadèmiques les quals hem reunit baix el títol genèric de Discursos académicos sobre el Arte y la Belleza. En aquest segon volum incloem els d'Elías Martínez y Gil, Eduardo Amorós y Pastor, Ignacio Pinazo Camarlench, Luis Figueres y Soler i Rafael Pastor González.

  Elías Martínez y Gil (Curs 1884-85) parlà al voltant de El sentido practico de la Belleza. El d'Eduardo Amorós y Pastor (Curs 1886-87), versà Sobre las Bellas Artes y las llamadas Artes Industriales. El pintor Ignacio Pinazo Camarlench (Curs 1896-97) disertà al voltant del tema De la ignorància en el Arte. L'arquitecte Luis Ferreres y Soler (Curs 1898-99) analitzà El concepto y condiciones de la idea y forma en el Arte i el catedràtic de la Facultat de Medicina de València i rector de la Universitat (Any 1923), realitzà el seu discurs d'ingrés en l'Acadèmia amb el tema: El valor de las Artes plásticas en los estudiós Histórico-sociales.

  Diversos i interesants temes que, amb habilitat i coneixements —en alguns casos fins amb passió- van ser desenvolupats pels seus autors, emparats baix el sempre tolerant talant acadèmic. L'esperit obert de l'Acadèmia, algunes voltes crític amb el poder central i municipal, no ha impedit mai la lleial col·laboració amb ambdós permetent poder comptar amb lúcides i magistrals intervencions de tants i tants homes de lletres o científics valencians, el pensaments dels quals hem tingut el privilegi de poder oferir a totes les persones preocupades per la Cultura.

  Autor/autora
  Director de la col·lecció
  Editor
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Fonaments
  Matèria
  Filosofia
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478224685
  ISBN
  978-84-7822-468-5
  Pàgines
  154
  Ample
  15 cm
  Alt
  22 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2006
  Número de la col·lecció
  10
  Tapa dura
  €13,00

  Llibres relacionats