El burócrata y el pobre

  Relación adminitrativa y tratamiento de la miseria

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora) , (Disseny de la coberta) , (Disseny de la col·lecció) , (Il·lustració de coberta)

  Les oficines de benestar generalment atrauen descripcions negatives de la burocràcia amb les cues, les rutines i la poca personalitat que hi ha. Són màquines anònimes o el lloc de les relacions de servei neutrals? Mostrant com la gent experimenta l'administració pública estatal. El burócrata y el pobre ofereix una visió realista de les polítiques, institucions i reformes del benestar francés i, en fer-ho, dissipa tots dos mites.
  Articulant la teoria de la street-level bureaucreacy de Michael Lipsky amb la sociologia de Pierrer Bourdieu i Erving Goffman. Vincent Dubois analitza les trobades cara a cara i la relació complexa entre els agents de benestar —esgarrats entre la funció institucional i els sentiments personals— i els sol·licitants de benestar, requerits per a traduir la seua experiència personal en categories burocràtiques. En situar les dites interaccions en un context més ampli d'estructures socials i de relacions de classe, ètniques i racials i de gènere, l'autor revela tant les seues determinacions com les seues funcions socials.
  Un clàssic a França, referent internacional des de la traducció a l'anglés en el 2010, el llibre serà d'interés per als enfocaments crítics, sociològics i antropològics en els camps del benestar, de l'administració i de les polítiques públiques.

  Vicent Dubois.
  Professor de Sociologia i Ciències Polítiques en la Universitat d'Estrasburg (Institut d'Estudis Polítics), membre del laboratori SAGE (UMR CNRS 7363). El seu treball en sociologia crítica de les polítiques públiques se centra en les polítiques culturals i el tractament públic de la pobresa.
  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Disseny de la coberta
  Disseny de la col·lecció
  Il·lustració de coberta
  Col·lecció
  Estudis Universitaris
  Matèria
  Societat i Ciències Socials
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227488
  ISBN
  978-84-7822-748-8
  Pàgines
  324
  Ample
  12 cm
  Alt
  21 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  02-10-2018
  Número de la col·lecció
  151
  Tapa blana
  €16,00

  Llibres relacionats