El Cine: Cien años alumbrando fantasmas

  (Autor/autora)

  Alfredo M. Oltra Mas (Almudaina, Alacant, 1929), llicenciat en Ciències de la Informació per la Universidad Complutense de Madrid, ha sigut mestre de periodistes i un professional multidisciplinari abans de la dedicació a l'ensenyament en l'Escola Valenciana de Doblatge.

  A principis dels setanta, desenvolupa activitats de crítica d'art. Una activitat que du a terme tant en un programa de Radio Popular titulat Color Taronja, com en la revista Valencia-Fruits de València o Artes Plásticas de la ciutat comtal. En la revista valenciana va obrir una pàgina anomenada «Mercado del Arte», que es va mantindre durant més de tres anys.

  En 1978 funda la primera escola de cine a València, que manté oberta durant tres anys. Convidat pel Vicerectorat d'Extensió Cultural de la Universitat Politècnica de València imparteix un curs teoricopràctic d'iniciació al cine, amb resultats excel·lents.

  En 1981, passa a fer-se càrrec de l'equip de documentació de la Biblioteca del Museu d'Etnologia, de la Diputació de València. A partir d'ací i del coneixement que adquireix a través de les millors revistes d'antropologia dels Estats Units, Anglaterra, França, Alemanya i Itàlia, comença a col·laborar amb articles d'opinió en el diari Levante-EMV. També col·labora en Hoja del Lunes.

  En 1989, AVEDIS (Associació Valenciana d'Estudis de Doblatge i Sonorització) li encarrega l'organització i realització d'un curs de doblatge per a actors i actrius que puguen fer eixe treball amb vista a la televisió valenciana; a partir d'eixa experiència, i ateses les necessitats d'actors de doblatge, obri l'Escuela Valenciana de Doblaje, Cine, Radio y TV, i la dirigeix fins a 1995, en què la traspassa per jubilació.

  Autor/autora
  Col·lecció
  Formas Plásticas
  Matèria
  Arts i Disseny
  Idioma
  • Castellà
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478223305
  ISBN
  978-84-7822-330-5
  Pàgines
  149
  Ample
  22 cm
  Alt
  28 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  04-10-2000
  Número en la col·lecció
  8
  Tapa blana
  €12,00

  Llibres relacionats