El Magnànim: setanta anys de cultura valenciana

  (Autor/autora) , (Introducció) , (Disseny de la col·lecció) , (Disseny de la coberta)

  La Institució Alfons el Magnànim concentra en la seua història el conjunt de contradiccions, assoliments, aspiracions i frustracions d'una societat, circumstància que la fa d'un enorme interés com a reflex, com a espill, d'un temps i d'un país. El 2018 es compleixen setenta anys de funcionament del Magnànim. Nascut en un temps ombrívol, ha conegut etapes molt diferenciades, algunes lluminoses, altres no tant. La seua contribució a la cultura valenciana és incontestable. Les seues contradiccions, també. Vet ací l'interés de reconstruir i recórrer una trajectòria rica i intensa, complexa i amb alts i baixos, que ha reflectit l'evolució de la societat valenciana.

  La història del Magnànim —i de la IVEI— es pot resseguir amb el rigor i el detall escaients en l'estudi a cura de l'investigador Santi Cortés. També la de la històrica revista Debats, analitzada per Francesc Martínez Sanchis.

  La història de la Institució, a més, s'emmarca en el seu context cultural i intel·lectual amb els treballs —a càrrec de Pau Viciano, Francesc Hernàndez Dobón, Pedro Ruiz-Castell, Vicent Simbor i Miquel Nicolás, i Gonçal López-Pampló— que conformen la segona part del present volum i esbossen el que podria ser una història de la cultura contemporània al País Valencià. Concretament de la historiografia, la sociologia, la ciència, la problemàtica de la llengua i la literatura i l'assaig en els darrers setanta anys. Un conjunt d'àmbits del saber que conformen el rerefons de la Institució, a tots els quals el Magnànim ha fet, al llarg del temps, una aportació considerable.

  Autor/autora
  Introducció
  Disseny de la col·lecció
  Disseny de la coberta
  Col·lecció
  Arxius i Documents
  Matèria
  Història
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478227754
  ISBN
  978-84-7822-775-4
  Pàgines
  227
  Ample
  17 cm
  Alt
  24 cm
  Edició
  1
  Data de publicació
  01-10-2018
  Número de la col·lecció
  71
  Tapa blana
  €18,00

  Llibres relacionats